Изпълняващият функциите председател на Антикорупционната комисия Антон Славчев представи в

...
 Изпълняващият функциите председател на Антикорупционната комисия Антон Славчев представи в
Коментари Харесай

Антон Славчев: Към момента Антикорупционната комисия няма производство във връзка с "Магнитски"

 

Изпълняващият функционалностите ръководител на Антикорупционната комисия Антон Славчев показа в парламентарната комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията Доклад за активността на комисията, заяви БГНЕС.

Формацията чака самодейността да е сполучлива

Лена Бориславова от ПП-ДБ разяснява, че в отчета липсва аналитична част, която да даде налично наличие по какъв начин се оправя комисията. " По отношение на данни, които са наложени по световния закон " Магнитски ", като да вземем за пример господин Горанов, предприемала ли е в миналото комисията някакви дейности, също и за лицето Делян Славчев Пеевски ", попита тя.

Славчев съобщи, че през 2021 година е пуснато прессъобщение от американското посолство по отношение на лица по закона " Магнитски ". По думите му под напътствията на прокуратурата е изпълнено всичко. По отношение на Горанов е било формирано произвеждане предвид на употребявано от него имущество. " Комисията е направила всички дейности по закон и всичко е предоставено на органите на прокуратурата, които са способният орган ", сподели още той.

 Специално за bTV от Монте Карло: Говори Григор Димитров (СНИМКИ) България 3 мин. Специално за bTV от Монте Карло: Говори Григор Димитров (СНИМКИ)  „ Отново в час “ с BILLA: Всичко належащо за образователната година на едно място Съдържание от партньори 2 мин. „ Отново в час “ с BILLA: Всичко належащо за образователната година на едно място  Жълт код за интензивни превалявания с гръмотевици в петък България 3 мин. Жълт код за интензивни превалявания с гръмотевици в петък  Върховен административен съд отхвърли жалбата на ДПС-Доган против отхвърли на ЦИК за регистрация България 5 мин. Върховен административен съд отхвърли жалбата на ДПС-Доган против отхвърли на ЦИК за регистрация  С милиарди от съветски олигарси и партии: Религиозни групи нападат ЛГБТ+ и половото обучение Светът 4 мин. С милиарди от съветски олигарси и партии: Религиозни групи нападат ЛГБТ+ и половото обучение  След мощната стихия в Североизточна България: Наводнени са приземни етажи на частни парцели Тази сутрин 2 мин. След мощната стихия в Североизточна България: Наводнени са приземни етажи на частни парцели  Руски специалист: Москва би трябвало да нанесе стеснен нуклеарен удар по страна членка на НАТО Светът 4 мин. Руски специалист: Москва би трябвало да нанесе стеснен нуклеарен удар по страна членка на НАТО  След изобилните превалявания: Какво ще бъде времето в четвъртък? България 2 мин. След изобилните превалявания: Какво ще бъде времето в четвъртък?  Специално за bTV от Монте Карло: Говори Григор Димитров (СНИМКИ) България 3 мин. Специално за bTV от Монте Карло: Говори Григор Димитров (СНИМКИ)  „ Отново в час “ с BILLA: Всичко належащо за образователната година на едно място Съдържание от партньори 2 мин. „ Отново в час “ с BILLA: Всичко належащо за образователната година на едно място  Жълт код за интензивни превалявания с гръмотевици в петък България 3 мин. Жълт код за интензивни превалявания с гръмотевици в петък  Върховен административен съд отхвърли жалбата на ДПС-Доган против отхвърли на ЦИК за регистрация България 5 мин. Върховен административен съд отхвърли жалбата на ДПС-Доган против отхвърли на ЦИК за регистрация  С милиарди от съветски олигарси и партии: Религиозни групи нападат ЛГБТ+ и половото обучение Светът 4 мин. С милиарди от съветски олигарси и партии: Религиозни групи нападат ЛГБТ+ и половото обучение  След мощната стихия в Североизточна България: Наводнени са приземни етажи на частни парцели Тази сутрин 2 мин. След мощната стихия в Североизточна България: Наводнени са приземни етажи на частни парцели  Руски специалист: Москва би трябвало да нанесе стеснен нуклеарен удар по страна членка на НАТО Светът 4 мин. Руски специалист: Москва би трябвало да нанесе стеснен нуклеарен удар по страна членка на НАТО  След изобилните превалявания: Какво ще бъде времето в четвъртък? България 2 мин. След изобилните превалявания: Какво ще бъде времето в четвъртък?

Бориславова изиска да знае има ли някакви висящи производства. " Г-жо Бориславова, не мисля, че все още ние имаме произвеждане, което е по отношение на " Магнитски ", разясни шефът на Антикорупционната комисия.

Хамид Хамид от Движение за права и свободи се обърна към шефа на Антикорупционната комисия с думите, че народните представители и обществото желаят да знаят каква работа прави комисията и предложи на Славчев да вземе позволение от основния прокурор, с цел да изнесе обществено желаната от депутатите информация. Хамид означи, че не е удовлетворен от отговора на Славчев по отношение на Румен Гайтански – Вълка и заема от ББР и го попита за какво КПК не подхваща дейности по отношение на всички лица, които са забъркани.

Проверяват се и непозволени дейности на длъжностни лица в банката

„ Тандемът Радев – Доган ли ви плаши? Цяла България разбра, че 30 милиона от парите на българските данъкоплатци са отишли при него. Дори и да ви плашат Радев и Доган няма по какъв начин да не предприемате тези дейности. Как акад. Денков е станал учен? Кирил Петков като министър-председател употребявал държавния аероплан, с цел да пътува и хапва рибка с Лена Бориславова в Солун “, попита той и изиска да знае какво стана със случая „ Чаталджа “, с градинаря на Бойко Рашков, с Божидар Божанов и акцентира:

„ Дали инцидентно тези производства не са прекъснати и дали комисията не ги препира? И дали инцидентно на тези хора не им би трябвало прокурор в СГП, където спечелихте конкурс? “

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР